ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ НА ФРАНЦУСКО - СРПСКОМ САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА

Француско-српски сајам запошљавања који се традиционално одржава у Француском институту и ове године окупио је више од 500 посетилаца, преко 100 учесника радионица, као и најуспешније француске компаније које послују у Србији. Министарство омладине и спорта и Фонд за младе таленте су ове године учествовали на сајму и округлом столу на тему „Колико студије и боравак у Француској доприносе запошљавању“ а ово је била изузетна прилика да се још једном подсетимо на одличну сарадњу Министарства омладине и спорта и Француске амбасаде и Француског института у Србији. Један од најзначајнијих резултата ове сарадње је и податак да је 20 стипендиста Фонда за младе таленте који су своје студије наставили у Француској постали и стипендисти Француске Владе а у складу са потписаним Протоколом о сарадњи између Министарства омладине и спорта и Француске амбасаде, односно Француског института у Србији.

sajam_fr_srb1

Отварајући сајам, амбасадор Француске у Србији, Њ.Е. Франсоа Гзевије Денио истакао је да овај догађај има за циљ да повеже младе са инвеститорима и компанијама из Француске и допринесе борби против економске кризе и навео да од 40 највећих француских фирми, више од половине послује у Србији.

Он је додао да су млади имали прилику да виде како студије у Француској могу да им помогну у тражењу посла и да кроз директан разговор са представницима фирми добију информације које су потребе тржишта рада и самих компанија.

sajam_fr_srb3

Испред Министарства омладине и спорта овом догађају је присуствовао Милош Радосављевић, руководилац Радне групе Фонда за младе таленте који је том приликом истакао значај сарадње министарства и Француске амбасаде и Француског института у Србији, као и улогу Фонда за младе таленте у подршци студентима који желе да се усавршавају на водећим светским универзитетима. Такође је истакао важност сарадње са успешним француским компанијама које послују у Србији у циљу могућности за стручно усавршавање и запошљавање стипендиста Фонда.

Представници француских фирми које послују у Србији исказали су задовољство кадровима из наше земље, истичући као посебне предности знање више страних језика и спремност на додатна усавршавања а учешће на сајму је искоришћено као прилика да се са представницима француских компанија и Француско-српском привредном комором успостави контакт ради остваривања ближе сарадње у циљу подршке младим талентима.

Партнери

Top