Фонд за младе таленте усвојио Листу прелиминарних резултата по Конкурсу за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2018/19. годину.

Министарство омладине и спорта – Фонд за младе таленте објавили су да je на 85. седници, одржаној 11. фебруара 2019. године, донета Одлука о усвајању Листе прелиминарних резултата по Конкурсу за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа за школску 2018/19. годину - чији је оснивач Република Србија.

На овогодишњи конкурс Фонда, који је трајао од 1. децембра 2018. до 31. децембра 2018. године, пријавило се укупно 1730 кандидата. Листу прелиминарних резултата чине Листа кандидата који испуњавају све услове Конкурса, Листа кандидата који су изјавом дали сагласност да државни орган прибави податке из службене евиденције и за које се тренутно проверава статус држављанства - а који су доставили сва обавезна документа предвиђена условима Конкурса, Листа кандидата који су одустали од права на закључење Уговора о стипендирању за школску 2018/19. годину у корист друге стипендије и Листа кандидата који не испуњавају услове конкурса и (или) имају непотпуну документацију.

Сви кандидати који су поднели пријаве на конкурс могу поднети примедбе Фонду за младе таленте најкасније до 19. фебруара 2019. године. Након рока предвиђеног за примедбе биће утврђена Листа добитника стипендије по Конкурсу.

Листа прелиминарних резултата Конкурса истакнута је на сајту Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs , као и информација о начину и роковима подношења примедби по наведеном конкурсу.

Листу можете погледати ОВДЕ.

Партнери

Top