ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

Подсећамо све стипендисте Фонда и све заинтересоване да се могу укључити у велику акцију подршке становништву угроженом поплавама. Свако од нас може допринети и помоћи у овом тешком тренутку за земљу и наше суграђане. Овом приликом вас још једном подсећамо на који начин можете пружити сопствени допринос у помоћи онима којима је тренутно наша помоћ више него потребна. Уколико желите да уплатите одређена новчана средства то можете учинити на следеће начине:

 Уплатом средстава на наменски рачун који је Влада Србије отворила за помоћ пострадалима у поплавама и то на динарски рачун: 840-3546721-89, сврха уплате : за отклањање ванредних околности – поплава, или уплатом средстава на девизни рачун: 01-504619-100193230-000000-0000

Од 18. маја 2014. године активан је, такође, и PayPal рачун преко кога је могуће уплатити хуманитарну помоћ за жртве поплава у Републици Србији из 193 земље и региона.

fond_1003_cover

Рачун припада Мисији Републике Србије при Европској унији у Бриселу, а средства која се уплате коришћењем PayPal сервиса се директно пребацују на наменски рачун Владе Републике Србије отворен за помоћ отклањања последица ванредних околности – поплава.

Преко адресе floodrelief.gov.rs могуће је извршити уплату помоћи коришћењем PayPal сервиса, а на истој адеси налазе и подаци о другим могућностима за уплату хуманитарне помоћи за жртве поплава у Републици Србији.

Сви стипендисти и награђени ученици који желе да сопственим ангажманом помогну угрожена подручја (помоћ у пуњењу џакова, постављања насипа, чишћењу терена и медицинске и стручне помоћи у центрима и прихватилиштима) могу да се пријаве путем мејла fondzamladetalente@gmail.com како би у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Владом Републике Србије били распоређени на локације или места у којима је помоћ потребна.  У мејлу треба навести име и презиме и датум рођења а по достављању мејла и обједињавања спискова контактираће вас чланови Радне групе Фонда ради даљих договора.

Такође, слањем смс поруке путем свих мрежа на број 1003 помажете угроженим становништву у поплављеним подручјима Србије. Порука се тарифира са 100 динара.

Партнери

Top