Министар Удовичић доделио стипендије студентима у Нишу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је у Ректорату Универзитета у Нишу, уз присуство градоначелнка Ниша Дарка Булатовића и ректора Универзитета у Нишу проф.др. Драгана Антића, доделио 214 уговора о стипендирању добитницима стипендије Фонда за младе таленте са Универзитета у Нишу  по Конкурсу за стипендирање до 950 студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2019/20. годину.

Од 2014. године Фонд за младе таленте доделио је 1389 стипендија студентима завршне године основних и мастер академских студија на Универзитету у Нишу.

 “Желим пре свега да честитам добитницима стипендија и да им пожелим срећу у наставку школовања и академског усавршавања. Ови млади људи који су данас потписали уговоре су доказ да се труд и рад исплате , стипендије ће им бити подстрек да раде још боље и више, а ми смо ту да их подржимо и да им помогнемо. Фонд за младе таленте  има за циљ стварање бољих услова за професионални развој младих и њихово усавршавање. На годишњем нивоу Фонд подржи преко 3.400 најбољих средњошколаца и студената. Од 2014. до данас повећан је укупан број стипендија са 1000 на 1410, а износ стипендија са 25.000 на 30.000 динара” – истакао је министар Удовичић.

Стипендија Фонда за младе таленте и ове године износи 30.000,00 динара месечно и исплаћује се за период од десет наставних месеци. На иницијативу председника Фонда за младе таленте Републике Србије Вање Удовичића и ове године стипендију је добило 50 студената више него прошле године.

„Млади су најважнији и најдинамичнији сегмент друштва у било којој земљи. Они  су иноватори и креатори садашњости и будућности,  будући лидери и доносиоци одлука. Најталентованији студенти Универзитета у Нишу су доказ да је добро постављен циљ, уз уложен напор и рад итекако достижан“ – закључио је министар омладине и спорта.

Стипендију Фонда добило је 1409 студената по Конкурсу за стипендирање до 950 студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2019/20. годину.

Партнери

Top