МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ДОДЕЉУЈЕ УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ У НИШУ

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Републике Србије Вања Удовичић ће у понедељак 11. јула 2016. године свечано уручити уговоре стипендистима Фонда за младе таленте са Универзитета у Нишу.

Свечана додела уговора о стипендирању биће одржана у 13 часова у Великој сали Ректората, Универзитетски трг 2, у Нишу.

По Конкурсу за стипендирање до 800 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2015/16. годину, студентима са Универзитета у Нишу додељено је 205 стипендија Фонда за младе таленте.

Свечаној додели уговора најбљим студентима, поред стипендиста Фонда за младе таленте, присуствоваће представници Универзитета у Нишу и представници медија.

Од 2008. до данас Фонд је стипендирао 1103 студента са Универзитета у Нишу, а наставак студија у иностанству омогућен је за 78 студената са пребивалиштем у Нишу. Такође, најмлађим Доситејама, ученицима средњих школа са територије Ниша, за постигнуте резултате на признатим такмичењима у земљи и иностранству додељено је више од 23 милиона динара за остварене резултате.

Партнери

Top