MINISTAR UDOVIČIĆ DODELjUJE UGOVORE O STIPENDIRANjU U NIŠU

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanja Udovičić će u ponedeljak 11. jula 2016. godine svečano uručiti ugovore stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Nišu.

Svečana dodela ugovora o stipendiranju biće održana u 13 časova u Velikoj sali Rektorata, Univerzitetski trg 2, u Nišu.

Po Konkursu za stipendiranje do 800 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2015/16. godinu, studentima sa Univerziteta u Nišu dodeljeno je 205 stipendija Fonda za mlade talente.

Svečanoj dodeli ugovora najbljim studentima, pored stipendista Fonda za mlade talente, prisustvovaće predstavnici Univerziteta u Nišu i predstavnici medija.

Od 2008. do danas Fond je stipendirao 1103 studenta sa Univerziteta u Nišu, a nastavak studija u inostanstvu omogućen je za 78 studenata sa prebivalištem u Nišu. Takođe, najmlađim Dositejama, učenicima srednjih škola sa teritorije Niša, za postignute rezultate na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu dodeljeno je više od 23 miliona dinara za ostvarene rezultate.

Partneri

Top