НАЈБОЉИМА ШАНСА ЗА ПОСАО

Београд, 26. јун 2014.

Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта и „Кон Тики“, као једна од највећих туристичких компанија у Србији, успоставили су сарадњу кроз коју ће стипендисти Фонда добити могућност за стручно усавршавање и праксу. Споразум о сарадњи потписали су министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник „Кон Тикија“ Слободан Мићић.

 slika 2

Министар Удовичић је поручио да је један од најважнијих циљева и задатака државе тај да омогући да што више младих људи нађе посао. „Зато смо, кроз Фонд за младе таленте,  осмислили програм у којем спајамо наше стипендисте који су најбољи студенти у Србији са успешним компанијама. На добитку су сви, студенти јер долазе до првих пословних искустава, а они који се најбоље покажу и до запослења, компаније јер добијају приступ бази најбољих младих стручњака у земљи и држава јер се повећава запосленост младих“, рекао је Удовичић.

 Захваливши „Кон Тикију“ на жељи да помогне у остваривању овог циља, министар омладине и спорта је објаснио да ће конкретан резултат сарадње бити тај што ће стипендисти Фонда за младе таленте Владе Републике Србије добити могућност да у тој компанији прођу кроз стручне радионице и тако стекну праксу и искуство који су неопходни при проналажењу посла.

 slika 1

Председник „Кон Тикија“ Слободан Мићић изразио је задовољство што ће његова компанија помоћи младим стручњацима у професионалном усавршавању. „У данашње време када млади све теже налазе било какав посао, а камоли у струци, ове радионице ће стипендистима који свој развој виде у сектору услуга и туризма дати не само професионални, него и лични подстицај за даље. Стручно усавршавање даће им увид у то како једна туристичка организација ради, шта све прати велике интернационалне туре, ко су наши партнери, како промовишемо понуду, негујемо односе са клијентима, а истовремено развијамо нове секторе зарад стицања нових корисника“, рекао је Мићић.

 Према његовим речима, и „Кон Тики“ ће бити на добитку, јер ће кроз дружење са младима бити у прилици да сазна која су њихова размишљања, перспективе и схватање посла у области туризма. „Полазник који се буде посебно истакао имаће прилику за рад у Кон Тикију на одређено време и посету једној од многобројних популарних дестинација из наше понуде“, истакао је Слободан Мићић.

 Споразумима с компанијама, попут данашњег с „Кон Тикијем“, Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта ствара шансе најбољим српским студентима да, поред теоријских, кроз стручне праксе и радионице, стекну и практична знања.

Партнери

Top