ПОВЕЋАН БРОЈ СТИПЕНДИСТА ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ

На иницијативу министра омладине и спорта Вање Удовичића на 70. седници Фонда за младе таленте, која је одржана 13. децембра 2016. године, донета је Одлука о расписивању Конкурса за стипендирање најбољих студената основних академских студија и студената мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2016/17. годину, којом је број стипендиста на основним студијама од ове године повећан са 800 на 850.

Укупно 1250 студената ће добијати стипендију Фонда за младе таленте у износу до 30.000 динара за период од 10 наставних месеци. Програм стипендирања Фонда за младе таленте је редовна активност Владе Републике Србије којом је до сада награђено и стипендирано преко 20.000 ученика средњих школа и студената.

Како је констатовано на седници Фонда за младе таленте, повећање броја стипендиста Фонда за младе таленте представља значајан корак напред у континуираној подршци државе младима и њиховом усавршавању.

Фонд за младе таленте ће благовремено обавестити студенте о датуму објављивања наведеног конкурса и начину подношења пријава.

Партнери

Top