ПОЗИВ НА ИЗЛОЖБУ СТИПЕНДИСТКИЊЕ ФОНДА МАРИЈЕ АВРАМОВИЋ „НЕШТО НЕПРЕДВИЂЕНО ЋЕ СЕ УСКОРО ДЕСИТИ“

Обавештавамо стипендисте Фонда за младе таленте Републике Србије да стипендисткиња Марија Аврамовић организује прву самосталну изложбу „Нешто непредвиђено ће се ускоро десити“. Изложба је отворена у уторак, 23. августа 2016. године у Галерији Дома омладине у Београду, са почетком у 19 часова. Изложба ће бити отворена до 4. септембра 2016. године.

Изложбу Марије Аврамовић „Нешто непредвиђено ће се ускоро десити“ чине цртежи и инсталације који се баве питањима материјала и физичког искуства визуелног дела. Сам назив реферира управо на метеријал и медиј у коме радови настају.

uzvest1

Марија Аврамовић рођена је 1989. у Беграду. Прву годину мастер студија, на Факултету ликовних уметности у Београду, завршава на програму размене студената на ENSA у Нансију, Француска. Након завршених мастер студија у Београду, 2014. године образовање наставља на Факултету лепих уметности (ENSBA) у Паризу. За време студија, била је добитница стипендије Француске владе и стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије.

Такође, позивамо све стипендисте који имају запажене резултате у области уметности, спорта или науке, учествују на изложбама, такмичењима, догађајима и активностима од значаја за унапређење знања, образовања или културе да нам се јаве на мејл vladimir.javor@mos.gov.rs како би и путем званичног сајта Министарства омладине и спорта – Фонда за младе таленте промовисали њихове активности.

Партнери

Top