ПОЗИВ НА СЕМИНАР ЦЕНТРА ЗА ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ МИГРАЦИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ – СТИПЕНДИСТЕ ФОНДА У НЕМАЧКОЈ

Обавештавамо стипендисте Фонда да Центар за интернационалне миграције (Centrum für Internationale Migration und Entwicklung CIM) из Eschborna у Немачкој, током 1. и 2. априла 2017. године организује семинар намењен студентима из Србије или српског порекла који су образовање или радно искуство стекли у Немачкој као вид подршке за развојно оријентисан повратак свршених студената и професионалаца у Србију, у оквиру програма „Migration for development“ и програмске компоненте „returning experts“.

CIM организује семинаре у циљу информисања о могућностима програма и размене са другим студентима и стручњацима путем тема које се обрађују: шта након студија у Немачкој, о чему треба водити рачуна ако се студенти одлуче за повратак у Србију и коју врсту подршке могу да очекују.

Семинар намењен студентима и стручњацима из Србије заинтересованим за CIM-ов сервис „returning experts“ ће се одржати 1. и 2. априла 2017. године у Франкфурту на Мајни. Трошкове пута и смештаја у хотелу сноси CIM.

Позивамо све заинтересоване стипендисте који студирају у Немачкој да се пријаве за учешће на семинару. Пријава је могућа слањем ваше радне биографије на енглеском или немачком језику и попуњене ексел табеле (линк за преузимање) путем мејла return@cimonline.de. У subject поље мејла наведите: LS Serbia. Број учесника је ограничен.

Партнери

Top