ПОЗИВ СТИПЕНДИСТИМА НА ПРОГРАМ ОБУКЕ ПРАКТИКАНАТА У ОБЛАСТИ ИНОВАТИВНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Позивамо стипендисте Фонда да се прикључе програму обуке у области Иновативног предузетништва који има за циљ пружање нових знања и вештина за рад у секторима иновација и технолошког развоја у Научно-технолошком парку (НТП) Београд. Програм се састоји од теоријске обуке и практичног рада. Теоријска обука је развијена у оквиру 6 модула у трајању од укупно месец дана док је пракса у трајању од два месеца у НТП Београд. Предавачи ће бити искусни домаћи и инострани експерти, консултанти и предузетници. НТП Београд као кључна секторска институција у Србији осигурава најбољу платформу за спровођење таквог програма. Најбољи учесници добиће могућност за рад у НТП Београд и компанијама чланицама.

Општи циљ програма је едукација практиканата и отварање могућности креативне и перспективне каријере у сектору технолошког развоја, стартап екосистема и иновација кроз теоријски и практични рад.

Теме програма су предузетништво (предузетнички концепти и вештине, LEAN методологија и пословне финансије), иновације и трансфер технологија, међународна сарадња и управљање пројектима, маркетинг и дигитални маркетинг.

Програм је намењен кандидатима докторских студија заинтересованих за рад у иновативном предузетништву, студентима мастер програма и студентима завршне године факултета, следећих области друштвених (нпр. Економски факултет, Факултет организационих наука, Факултет политичких наука), техничких (нпр. Машински факултет, Електротехнички факултет, Технолошко-металуршки факултет) и природно-математичких факултета (Математички факултет, Биолошки факултет, Хемијски факултет, Физички факултет, Фармацеутски факултет).

Заинтересовани кандидати могу послати свој CV и мотивационо писмо на jelena.ilic@mos.gov.rs  најкасније до петка 30. јуна. Најквалификованији кандидати биће позвани на интервју у НТП Београд у првој половини јула. Одабрани практиканти за 2017. годину биће обавештени до краја јула док ће програм обуке започети најкасније септембра 2017. године, у зависности од договора са кандидатима. Након спровођења програма обуке најбољим полазницима биће понуђен практични рад у НТП Београд и компанијама чланицама како би даље развили вештине и искуства, уз могућност запошљавања.

Партнери

Top