СТИПЕНДИСТИ ФОНДА ИЗ ИНОСТРАНСТВА ПОКРЕНУЛИ ОНЛАЈН ЦЕНТАР ЗА ПОМОЋ ПОСТРАДАЛИМ У ПОПЛАВАМА

Због немогућности да пруже помоћ на терену јер су тренутно ван Србије на студијама у иностранству, група научника и студената из Хајделберга (Немачка), покренули је сајт за прикупљање помоћи намењене становништву погођеном поплавама.

stipendisti_inostranstvo_sajt

За само један дан смо направили сајт, чији је циљ да обавести, пре свега, људе у иностранству о стању на Балкану, као и да информације о томе где могу да уплате новац. Оно што је још битније за дијаспору, која ће прикупљати помоћ, а то је да планирамо да на сајту координишемо све везано за донацију робе (где су сабирни центри, шта је потребно и сл.), истакли су студенти.

Такође, као студенти Хајделберга, апелујемо за помоћ и преко фирми у региону. Надамо се да ћемо успети нешто да урадимо, истакао је један од чланова тима.

Тренутно је доступна само верзија сајта на енглеском језику која се од данас налази на мрежи,  а ради се на томе да сајт буде доступан  и на српском и на немачком језику.

Фонд за младе таленте Републике Србије захваљује својим стипендистима на подизању међународне свести о ситуацији која је задесила Србију и земље у окружењу.

Сајт можете погледати овде: http://balkan-floods.weebly.com/

Партнери

Top