Волонтери Министарства омладине и спорта и Фонда за младе таленте у Крупњу

Стипендисти Фонда за младе таленте су још једном показали своју хуманост и значај у отклањању последица поплава. У петак, 30. маја у координацији са Министром омладине и спорта Вањом Удовичићем организована је акција волонтера у Крупњу. Волонтере Фонда за младе таленте, СОФА (Студентске и омладинске физичке активности) и Канцеларија за младе предводио је Ненад Боровчанин, државни секретар за омладину. Укупно више од 60 волонтера учествовало је у акцији рашчишћавања терена, допреме и расподеле хуманитарне помоћи, намирница и хигијене, под командом Штаба за ванредне ситуације Општине Крупањ.

2014-05-30 17.55.46

Боровчанин је приликом доласка у Крупањ новинарима рекао да је велики значај учешћа омладине и волонтеризма младих у оваквим активностима и нагласио да ће Министарство омладине и спорта у наредном периоду организовати акције подршке угроженом становништву у другим општинама.

"Волентеризам младих је показао свој потенцијал јер су млади препознали тренутак и потребу да помогну суграђанима који су угрожени и да се солидаришу са њима. Млади људи су показали своју иницијативу а држава ће у наредом периоду размотрити начин на који ће се волонтеризам и волонтери више ценити“

20140530_121847

Радној акцији у Крупњу присуствовало је више од 35 волонтера – стипендиста Фонда за младе таленте а поред стипендиста из Београда, учествовали су и стипендисти из Ниша, Сомбора, Ветерника, Бруса, Ковачице и Крагујевца, као  и један стипенидста са докторских студија у Немачкој.

Партнери

Top