ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ НА ПУТУЈУЋЕМ СТУДЕНТСКОМ САЈМУ У НОВОМ САДУ

У Новом Саду је 9. новембра 2016. године одржан Путујући студентски сајам у организацији Француског института у Србији и Француске амбасаде у Републици Србији у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду, на којем је традиционално учествовао и Фонд за младе таленте Републике Србије.

Овогодишњи Сајам стипендија је отворила је Њ.Е. госпођа Кристин Моро, амбасадор Француске у Србији која је посетила штанд Фонда за младе таленте и том приликом истакла значај сарадње Министарства омладине и спорта и Француског института у Србији и Француске амбасаде у циљу подршке младима који настављају студије у Француској. Такође је изразила наду да ће сарадња у наредном периоду бити још интезивнија и да ће још већи број студената добити могућност заједничке подршке Владе Републике Србије и Владе Републике Србије.

Представници великог броја институција, фондова и фондација представили су различите стипендије и програме стипендирања мастер и докторских студија, програме студентске размене, студијских или истраживачких боравака у иностранству, као и стипендије за учење страних језика.

Одмах по свечаном отварању, Милош Радосављевић, координатор Радне групе Фонда за младе таленте је у свечаној сали Ректората одржао презентацију о раду и активностима Фонда за младе таленте. Студенти који су присуствовали презентацији Фонда имали су прилику да се ближе информишу о могућностима стипендирања у земљи  иностранству.

Партнери

Top