FOND ZA MLADE TALENTE NA PUTUJUĆEM STUDENTSKOM SAJMU U NOVOM SADU

U Novom Sadu je 9. novembra 2016. godine održan Putujući studentski sajam u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Francuske ambasade u Republici Srbiji u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu, na kojem je tradicionalno učestvovao i Fond za mlade talente Republike Srbije.

Ovogodišnji Sajam stipendija je otvorila je Nj.E. gospođa Kristin Moro, ambasador Francuske u Srbiji koja je posetila štand Fonda za mlade talente i tom prilikom istakla značaj saradnje Ministarstva omladine i sporta i Francuskog instituta u Srbiji i Francuske ambasade u cilju podrške mladima koji nastavljaju studije u Francuskoj. Takođe je izrazila nadu da će saradnja u narednom periodu biti još intezivnija i da će još veći broj studenata dobiti mogućnost zajedničke podrške Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srbije.

Predstavnici velikog broja institucija, fondova i fondacija predstavili su različite stipendije i programe stipendiranja master i doktorskih studija, programe studentske razmene, studijskih ili istraživačkih boravaka u inostranstvu, kao i stipendije za učenje stranih jezika.

Odmah po svečanom otvaranju, Miloš Radosavljević, koordinator Radne grupe Fonda za mlade talente je u svečanoj sali Rektorata održao prezentaciju o radu i aktivnostima Fonda za mlade talente. Studenti koji su prisustvovali prezentaciji Fonda imali su priliku da se bliže informišu o mogućnostima stipendiranja u zemlji  inostranstvu.

Partneri

Top