МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА ОБЕЛЕЖИЛА ШКОЛСКУ СЛАВУ СВЕТИ САВА

Математичка гимназија у Београду је у понедељак, 25. јануара 2016. године прославила Школску славу Светог Саву. Велики број садашњи и бивших ученика, професора и пријатеља гимназије присуствовао је свечаности поводом школске славе, а присутнима се обратио Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије истакавши значај ове београдске гимназије и њеног места у едукацији и образовању младих.

Он је нагласио да ученици ове школе сваке године постижу све већи број резултата на такмичењима у земљи и иностранству, и уз то подсетио да ће Математичка гимназија 2016. године облежети 50 година постојања, те да је прослава Светог Саве један од најзначајних догађаја и традиција коју ова школа негује годинама.

Прослави школске славе у Математичкој гимназији присуствовао је и Милош Радосављевић, руководилац Фонда за младе таленте Републике Србије, који је директору Огњановићу пренео честитке министра Вање Удовичића и истакао значај сарадње Министарства омладине и спорта и Математичке гимназије у Београду. Такође је истакао као и чињеницу да Фонд за младе таленте награђује и вреднује успехе ученика који постижу изузетне резултате на домаћим и међународним такмичењима и да је посебно значајно да је велики број ученика Математичке гимназије добијао награде Фонда чиме је препознат њихов рад и залагање.

У пригодном прогаму прославе школске славе учествовали су ученици Математичке гимназије из различитих секција који су представили своје знање и умеће у беседништву, рецитату и музицирању, као и чанови хора Првог београдског певачког друштва.

Математичка гимназија у Београду основана је 1966. године одлуком Скупштине града Београда на иницијативу групе београдских професора и научника са Природно-математичког факултета, Друштва математичара, физичара и астронома Србије и Просветно – педагошког завода Београда.

Партнери

Top