МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА И ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ УГОСТИЛИ ДЕЛЕГАЦИЈУ ЦРНЕ ГОРЕ

Представници Министарства омладине и спорта и Фонда за младе таленте Републике Србије угостили су од 29. до 31. марта 2016. године делегацију Управе за младе и спорт Црне Горе, у оквиру акционог планирања и договора у вези са заједничким активностима у наредном периоду.

Представници Министарства омладине и спорта и Фонда су гостима из Црне Горе представили своје активности, а посебан акценат у планирању за наредни период дат је сарадњи, повезивању и мобилности младих из Србије и Црне Горе, као и пројектне сарадње у циљу подизања капацитета омладине у обе земље.

Презентацију о раду и активностима Фонда за младе таленте представио је координатор Радне групе Фонда, Милош Радосављевић, који је истакао значај Фонда у систему финансијске и институционалне подршке младима у академском и стручном усавршавању и присутнима презентовао досадашње активности и резултате, као и планове у наредном периоду и предлоге могуће сарадње.

У разговорима са представнцима Управе за младе и спорт Црне Горе представили су се и Сектор за омладину и Сектор за спорт Министарства омладине и спорта приликом чега су размењена искуства у области омладинске политике и спорта и размотрене могућности сарадње две земље у ове две области.

Чланови делегације Црне Горе посебно су били заинтересовани за концепт Фонда за младе таленте и могућностима сарадње и ближег повезивања најбољих студената из Србије и Црне Горе. Констатовано је да постоји огроман потенцијал и могућности за пројектну сарадњу између најбољих студената из две земље са акцентом на теме од значаја за младе као што су стручне праксе и запошљавање у компанијама које послују и у Србији и у Црној Гори, чвршће повезивање и мобилност младих у региону, као и афирмисање тема толеранције, пријатељства и образовне и културне сарадње.

Партнери

Top