Награђени ученици у НИС-овом Летњем кампу

Реализацијом Протокола о сарадњи, који је потписан између Министарства омладине и спорта – Фонда за младе таленте „Доситеја“ и НИС Гаспром Нефта, одабрано је пет учесника које је Фонд за младе таленте наградио за успехе постигнуте на домаћим и међународним такмичењима, који ће заједно са учесницима Математичке олимпијаде учествовати на НИС Летњем Кампу у Бечићима.

Камп ће се одржати у периоду од 10-19. августа и окупиће учеснике Српске математичке Олимпијаде, Српске физичке олимпијаде и Олимпијаде из руског језика које су се током априла и маја организовале у НИС-у у Новом Саду.

На основу селекције извршене од стране НИС -а, Фонд ће на кампу представљати Милица Новаковић и Александар Левић из Математичке гимназије у Београду, Ћоровић Павле, ученик Девете гимназије “Михаило Петровић Алас” , Јована Тодоровић, ученица Гимназије у Нишу и Ивановић Ђорђе, ученик Гимназије у Чачку.

 Међу учесницима ће се наћи и Катарина Лукић и Иван Стошић такође награђени ученици од стране Фонда, који су своје учешће обезбедили кроз Српску математичку олимпијаду, односно Српску физичку олимпијади.

Министарство омладине И спорта честита свим учесницима кампа са жељом да кроз упознавање и дружење размене стечена знања и искуства.

Партнери

Top