Настављена сарадња Фонда за младе таленте и компаније ФИАТ Аутомобили Србија

У оквиру реализације пре две недеље договорене сарадње између Фонда за младе таленте Републике Србије и компаније ФИАТ Aутомобили Србија (ФАС) , одржана је радионица и презентација ФАС-a стипендистима Фонда за младе таленте и обилазак погона фабрике ФАС у Крагујевцу. Подсећамо да су на састанку одржаном 13. јуна ове године, коме су присуствовали државни секретар Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин, Диего Велини, директор за корпоративне и правне послове и Кристијано Франкино, директор за кадровске послове, биле разматране могућности за одржавање радионице у фабрици ФАС -а у Крагујевцу. Такође је било речи и о омогућавању стручне праксе и запошљавању стипендиста Фонда, који делује у оквиру Министарства омладине и спорта.

-Најмање што можемо да урадимо за младе таленте је да им стварамо шансе да каријеру наставе у најбољим компанијама које послују у Србији, а да истовремено тим компанијама помогнемо да у својим редовима буду најбољи млади кадрови наше земље. Сигуран сам да ће ФАС добити значајно појачање у свом менаџменту, нарочито у развојном делу компаније. Млади таленти, чија је просецна оцена 9,50 , поред врхунског знања имају и огромну младалачку енергију , без које нема напретка ни развоја. Надам се да ће приликом запошљавања у Србији основни критеријуми бити знање и квалитет, а уверен сам да ће таленти то оправдати својим резултатима у великим компанијама-поручио је Боровчaнин домаћинима и стипендистима Фонда.

Државног секретара и групу од  20 стипендиста Фонда за младе таленте је, испред италијанског аутомобилског гиганта, који значајан део своје производње реализује у срцу Шумадије, дочекао и пожелео им добродошлицу Кристијано Франкино, HR директор у компанији ФИАТ Аутомобили Србија:

- Стратешка одлука компаније ФАС је да улаже у младе, перспективне, образоване људе, са жељом да им омогући различите тренинге у земљи, али и у иностранству, после чега ће неки од њих добити и могућност да се запосле у нашој компанији. Имамо тим стручњака који ће им свакодневно преносити знање и искуство прикупљено широм света, учимо их да буду тимски играчи, да буду одговорни и флексибилни, а то је све веома важно за успех једне компаније.

ФИАТ доста улаже у развој људи на свим позицијама и онима са више и са мање радног искуства. Трудимо се да сваки дан нешто научимо, кроз тренинге у учионицама, али и на радном месту, где им показујемо поред производних процеса, како функционише тим, колико је тимски дух важан за средину у којој послују, као и колико је прикупљање искуства од старијих колега драгоцено за наставак каријере. Компанија улаже знатна средства за обуку и тренинг свих запослених на савременим технологијама за производњу аутомобила. Уложили смо до сада у тренинге oкo 1.000.000 сати, на школовању у иностранству било је више стотина радника, врши се константна размена искуства са стручњацима из иностранства, што повећава капацитете локалне радне снаге у овој индустрији-рекао је Франкино.

Боровчанин је затим, заједно са домаћинима и најбољим студентима који примају стипендије „Доситеја“ обишао производне погоне фабрике ФАС у Крагујевцу а одређени број студената ће добити прилику да прође тестирање и започне своје прво стручно или радно искуство у овој великој и успешној компанији.

Партнери

Top