НЕНАД БОРОВЧАНИН И НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ У ПОСЕТИ КОМПАНИЈИ КАРНЕКС

У сарадњи са Министарством омладине и спорта, компанија Carnex подржала је пројекат Центра за каријерно вођење и саветовање младих талената под називом “Радионице за професионални развој.” Радионице одржане у просторијама Карнекса имају за циљ да стипендистима Фонда за младе таленте пруже практично знање и вештине за развој каријере и у складу су са Стратегијом за каријерно вођење и усавршавање, коју је Влада Републике Србије усвојила на предлог Министарства омладине и спорта.

У том циљу, око 30 студената добило је прилику да се упозна са активностима Карнекса, као и да обиђе компанију и њене производне погоне, после чега су организоване радионице за студенте, чије су теме биле вештина управљања временом и пословна кореспонденција.

Ненад Боровчанин, државни секретар за омладину у Министарству омладине и спорта, оценио је да је овај пројекат  Центра за каријерно вођење и саветовање младих, подржан од Карнекса, изузетно значајан за младе таленте у Србији,  јер ће на тај начин моћи на стекну практична знања и искуства и да унапреде своје вештине за успешно планирање каријере:

- Стипендисти Фонда за младе таленте су будућа интелектуална елита наше земље, али само уколико добију подршку и шансу да своје знање примене у пракси. Њихова младост, идеје, енергија и врхунско знање могу бити од помоћи свакој компанији да оствари боље пословање, а самим тим и створи могућност за запошљавање и других младих без посла у Србији. Скоро 300 000 незапослених младих људи у нашој земљи не треба посматрати као проблем, већ као најреалнији потенцијал за развој Србије. Наше најбоље компаније, попут Карнекса, не би тако добро пословале да у својим редовима немају најбоље кадрове. Управо смо данас заједничким снагама пружили прилику најбољим студентима да радом у овој компанији наставе своје каријере и живот како им и доликује,  у друштву најбољих-закључио је Боровчанин.

 У МК Групацији, у оквиру које од новембра 2011. послује и компанија Карнекс, постоји јасна свест о томе да образовани, млади и талентовани кадрови представљају најважнији ресурс у свакој успешој компанији:

-Без квалитетних кадрова, ниједан систем не може да функционише успешно- рекао је Jaрослав Ступавски, генерални директор Carnex-а, наглашавајући да МК Група посвећују велику пажњу пружању подршке младим талентима.

Компанија Карнекс је више од педесет година лидер у производњи прерађевина од меса, некада на територији бивше Југославије, а сада у Србији.

Партнери

Top