ПОЧЕО ТРЕЋИ ЦИКЛУС ПРОГРАМА „AMCHAMPS – МЛАДИ ЛИДЕРИ ПРОМЕНА“

Трећи циклус јединственог годишњег едукативног програма „AmChamps - Млади лидери промена“ Америчке привредне коморе (AmChamp), који треба да кроз пружање практичних знања и вештина неопходних за модерно пословање омогући перспективним студентима и младим менаџерима да постану лидери успешне привреде Србије, отворен је свечано 27. јануара 2016. године.

Програм су отворили помоћница министра омладине и спорта Снежана Клашња, први потпредседник AmChamp-а Милош Ђурковић, регионални директор канцеларије Универзитета Шефилд др Николаос Димиатриадис, и менаџерке овог програма, поздравивши 46 полазника нове генерације програма Тина Костић и Милица Самарџић.

amcham2

Снежана Клашња је нагласила да млади морају бити активни како би добили прилику код потенцијалних послодаваца, као и да су образовање и партиципација међу кључним факторима за смањење проблема незапослености. „Врло је важно пружити могућност младима да стекну самопоуздање и оснаже своју креативност, како би на што бољи начин ушли у пословне воде“, истакла је Клашња.

„Као модел за модернизацију универзитетских образовних програма и одговор на потребе пословне заједнице у Србији за вештинама и знањима, „AmChamps“ из године у годину изазива све веће интересовање студената и младих менаџера. Веома смо поносни јер је више од половине наших шампиона наставило да се усавршава кроз праксу или стално запослење у компанијама чланицама AmChamp-а“, истакао је Милош Ђурковић и додао да је програм прилика да полазници из прве руке чују искуства и препоруке лидера водећих фирми у Србији.

У AmChamps програму учествују 23 успешна, пажљиво одабрана студента који ће радити у пару са 23 успешна млада менаџера – ментора. Предавачи су топ менаџери компанија чланица AmChamp-а, који ће из прве руке пренети своје искуство, знање и вештине које су им биле потребне да постану и остану лидери. Током програма, учесници ће уз подстицање „out of the box” креативног размишљања добити прилику да оснаже своје лидерске и организационе способности, унапреде вештине рада у тиму, као и да стекну знања о развоју пословне стратегије и предузетништва.

Током церемоније отварања, одржан је и speed dating одабир менторских парова који ће кроз заједнички рад у новој генерацији „AmChamps“ имати прилику да се изборе за награде - похађање стручних пракси у водећим компанијама у Србији и стипендије за похађање МБА програма Универзитета Шефилд.

И ове године, програм је подржало Министарство омладине и спорта, а свог представника у програму имаће и Фонд за младе таленте Републике Србије. Могућност учешћа овогодишњем едукативном програму имаће Марина Тасков, стипендисткиња Фонда за младе таленте са Факултета политичких наука у Београду.

Партнери

Top