УДОВИЧИЋ УРУЧИО ПЛАКЕТЕ СТИПЕНДИСТИМА КОЈИ ОДЛАЗЕ У ИНОСТРАНСТВО: ВРАТИТЕ СЕ КВАЛИТЕТНИЈИ ДА ЗАЈЕДНО СТВАРАМО БОЉУ СРБИЈУ!

Београд, 5. јануар 2016.  - Mинистaр омладине и спорта Вања Удовичић уручио је плакете „Доситеја“  стипендистима Фонда за младе таленте који своје школовање настављају на факултетима и универзитетима широм света. Ове године добитника стипендија по том конкурсу има 500.

„Будућност Србије је у вашим рукама. Знање и образовање је нешто што нико не може да вам одузме. Сви знате колико сте времена и труда уложили да бисте били овде. Желим вам да на прави начин искористите средства која добијате, образујете се, усавршите и вратите се квалитетнији и пуни искуства, да заједно стварамо бољу Србију“, рекао је Удовичић.

20160105_102115

Он је истакао да је циљ министарства да дугорочно улаже у образовање и мотивисање младих да своју будућност граде тамо где су одрасли. Од 2008. године награђено је или стипендирано више од 17.000 младих људи, а у ту сврху уложено је близу 4,8 милијарди динара. Имајући у виду број стипендиста и износ улагања, Србија је, према речима министра, земља у којој се налази највећи фонд за стипендирање талената у овом делу Европе.

„Брига о нашим стипендистима се не завршава потписивањем уговора и уплатом средстава, она ту тек започиње. Министарство омладине и спорта се кроз сарадњу са најбољим компанијама и институцијама у земљи труди да стипендистима Фонда обезбеди стицање првих професионалних искустава по завршетку студија, а управо је у претходних годину и по дана на тај начин запослено преко 200 младих стипендиста“, нагласио је Удовичић.

Партнери

Top