УСВОЈЕНА ЛИСТА ДОБИТНИКА 1200 СТИПЕНДИЈА ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ ЗА СТУДИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

На 65. седници Фонда за младе талента одржаној 4. фебруара 2016. године усвојена је листа од 1200 добитника стипендије Фонда од којих је 800 најбољих студената завршних година основних академских студија и 400 студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија.

Од 2062 кандидата, колико се пријавило на конкурс, 800 студената је добило стипендије за завршетак основних академских студија, а 400 студената је стипендирано за мастер академске студије. О квалитету и успешности студирања кандидата који су аплицирали по наведеном конкурсу говори податак да је последњи на листи добитника стипендија за местер студије имао просечну оцену 9.62162 а на основним студијама 9,51428.

Стипендија Фонда за младе талетне и ове године износи 30 хиљада динара која се исплаћује десет наставних месеци, што на годишњем нивоу износи 300.000 динара по добитнику стипендије.

Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу можете преузети овде.

Фонд за младе таленте основала je Влада Републике Србије са намером да подржи најуспешније студенте, који су својим радом, знањем и трудом постигли изузетне научне и академске резултате. Од оснивања 2008. године, од када се налази у надлежности Министарства омладине  и спорта, до данас, Фонд је стипендирао више од 8500 студената завршних година студија на државним факултетима у Србији. Укупно је награђено и стипендирано више од 18.200 ученика средњих школа и студената, а за те намене је утрошено близу 5 милијарди динара.

Партнери

Top